Vloer onderhoud | Clean TM
"Schoonmaken is een handeling, schoonhouden een proces."

Linoleum/marmoleum

Goed onderhoud van harde vloerbedekking is essentieel voor de verlenging van de levensduur en de uitstraling van de vloer. Bij een linoleumvloer houdt goed onderhoud in nagenoeg alle gevallen in dat de vloer in de was wordt gezet.
Goed onderhoud van de vloer betekent dat de levensduur aanzienlijk verlengt word. Bij geen of onvoldoende onderhoud zal een linoleumvloer ongeveer 15 jaar of minder meegaan. Bij regelmatig onderhoud (1 of 2 keer per jaar) zal de vloer bijna 2 keer zo lang mee kunnen gaan. Dit scheelt dus 15 jaar afschrijving. Naast het conserveren van linoleumvloeren is de mogelijkheid er ook om tussentijds de vloer bij te werken, het zogenaamde “sprayen en opblokken”. Dit is voornamelijk voor vloeren die goed in de was zitten maar die bijgewerkt kunnen worden. Dit om de mooie uitstraling te behouden, de waslaag te versterken en het opnieuw in de was te zetten uit te stellen. Een linoleumvloer is een sterke vloer en kan veel hebben en zolang de vloer geen gaten of scheuren vertoont kan deze in veel gevallen bijna weer als nieuw worden.

Vloeren

Wanneer een vloer gemopt wordt, wordt er maar 99% van de bevuiling verwijderd. Dit verklaart dus waarom een vloer die alleen maar gemopt wordt na een tijdje nog behoorlijk vuil blijft. Om dit te voorkomen is het raadzaam om de vloer minstens ( afhankelijk van de belasting van de vloer) 2-3 keer per jaar machinaal te reinigen. Hiermee bereik je de nul beurt weer.

Hoe waarborgen wij de kwaliteit?

Wij zorgen dat ons personeel het naar hun zin heeft. Dat bereiken wij door betrokkenheid te creëren met ze. Wij vragen gemeend aan ze hoe het met ze is en geven aan dat ze mogen meedenken over hoe er (beter) schoongemaakt kan worden. Vervolgens en geven we aan dat ze het project waarbij zij werken moeten zien als hun eigen. Want tevreden personeel werkt het beste en daardoor is de klant ook tevreden. Maar om er zeker van te zijn dat de afgesproken werkzaamheden goed worden uitgevoerd, controleren wij minstens 1x per maand.